Nincs időd elolvasni? Vedd fel az olvasólistádra, és térj vissza a cikkhez később!

Az oldalon sütiket használunk a jobb működésért. Az olvasólista a sütik törléséig tárolja a mentett cikkeket.

OK
Olvasólista

Szavakon túl 5.

AMIT TUDNI AKARTÁL A MŰVÉSZETRŐL, DE SOSEM MERTED MEGKÉRDEZNI

2017.11.27 — Szerző: Kortárs Online

Folytatódik a Kortárs programsorozata. November 29-én Ács Margit író, Fátyol Viola fotográfus és Kollmann Gábor jazzszaxofonos lesz a vendégünk a Budapest Pontban.

Szavakon túl 5.

A különféle művészeti területek egymásra hatásai napjainkban sokkal erősebben érdeklik a befogadókat, mint korábban, hiszen többnyire világunk meglehetősen összetett szerveződését mutatják be. A Kortárs folyóirat programjának célja, hogy a beszélgetésekkel a különféle – verbális és nem verbális – művészeti alkotásmódok közötti egyezőségeket, különbségeket tárjuk fel mind az alkotók, mind a művészeti, kulturális piac, mind a lehetséges befogadási módok szempontjából. Számítunk a közönség kérdéseire, aktív közreműködésére is!

Időpont és helyszín: 2017. november 29. 19 óra, Budapest Pont (1053 Budapest, Királyi Pál utca 18., bejárat a kapu melletti irodában)

Meghívott vendégeink:

Ács Margit:

József Attila-díjas író, tanulmányíró és műkritikus. A Magyar Művészeti Akadémia tagja 2002 óta. 1992-től a Kortárs című folyóirat kritikai rovatát szerkesztette. 2016-ban jelent meg Párbaj című kötete. egyéb művei: Csak víz és levegő, Beavatás, A gyanútlan utazó, Az esély, Kontárok ideje.

Díjai: József Attila-díj, Pro Literatura-díj, Kölcsey-díj, Arany János-jutalom, Az Év Könyve-díj, A Magyar Érdemrend tisztikeresztje. A Magyar Írószövetség elnökségének tagja.

Fátyol Viola:

A MOME-n végzett, fotográfus, 2016-ban elnyerte a Capa nagydíjat. 2017-ben neki ítélték a Budapest Portfolio Review legjobb portfolió díját. A díjnak köszönhetően lehetőséget kapott önálló kiállításra az Art Marketben. A fotósorozatának középpontjában egy vámospércsi asszonykórus áll, a képek a tagok mindennapjait mutatják be.

Kollmann Gábor:

1976-tól 1986-ig a Soproni Zeneiskolában, 1995 és 1999 között pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult jazzszaxofon szakon. Több európai jazz-zenésszel lépett fel együtt, mint például Lee Harperrel és Eric Kleinschusterrel. Számos zenekarban játszott, többek között a KADA-val, a Blahó Attila Quartettel és a Pege Quartettel. Megalakulása óta a Budapest Jazz Orchestra tagja, 2001 óta igazgatója, művészeti vezetője. 2003-tól az ausztriai Schagerl cég endorese, melynek hangszerei fejlesztésében is részt vett.

A beszélgetést vezeti:

Thimár Attila, a Kortárs folyóirat főszerkesztője

A belépés ingyenes, a helyszínen adománnyal lehet támogatni a Budapest Pont fenntartását.

Mindenkit szeretettel várunk!


További cikkek