Nincs időd elolvasni? Vedd fel az olvasólistádra, és térj vissza a cikkhez később!

Az oldalon sütiket használunk a jobb működésért. Az olvasólista a sütik törléséig tárolja a mentett cikkeket.

OK
Olvasólista

Ez csak

vers

2014.11.20 — Szerző: Murányi Zita

Murányi Zita még csak 21 éves volt, amikor Tükör­palota című köny­vével elnyerte az adott év legjobb első­köte­tesé­nek járó Bródy-díjat. Azóta írt egy regényt, gyerek­verseket, meséket. Jelen­leg első verses­kötetén dol­gozik. Most ez csak című versét olvas­hatják Primér rova­tunkban, melyben fiatal, nemrég publi­káló, vala­mint egy-két kötet­tel rendel­kező költők, írók szöve­geit közöljük.

Murányi Zita még csak 21 éves volt, amikor Tükörpalota című könyvével elnyerte az adott év legjobb elsőkötetesének járó Bródy-díjat. Azóta írt egy regényt, gyerekverseket, meséket. Jelenleg első verseskötetén dolgozik. Most ez csak című versét olvashatják Primér rovatunkban, melyben fiatal, nemrég publikáló, valamint egy-két kötettel rendelkező költők, írók szövegeit közöljük.

Murányi Zita


Ez csak


nézd az eget mindjárt elcsöppen
fésületlen rónáit a bejárhatatlan szürkeségnek
felhők adnak tartást a részecskéknek
a fölszálló vízcsöppek újjászületnek

nézd az eget is mindjárt elveszíted
az ágak zöld haján a selymet
ahol megcsillannak az esőcseppek
borús szőnyegét a kéknek amit föltekertek

nézd ez csak az ősz szívünk tócsáin a világ
leghidegebb szeptembere
nézd az ég is most sötétül be
ahol a fénynek kéne tükröződnie

a fák haján a selymet ahogy
ráborul a menny zivatarköpenye.

.

Murányi Zita (1982). Online újságírással foglalkozik; kommunikáció szakon végzett. 2003-ban jelent meg első kisregénye Tükörpalota címmel, amelyet a rákövetkező évben Bródy-díjjal jutalmaztak.  2007-ben jelent meg második regénye Duplapu címmel. 2008-ban Móricz-ösztöndíjban részesült. Verseit publikálta többek közt a Népszabadság, a Jelenkor, az Élet és Irodalom, az Eső és a Bárka. Gyerekversei, meséi antológiákban láttak napvilágot. Jelenleg első verseskötetén dolgozik.

További cikkek