Nincs időd elolvasni? Vedd fel az olvasólistádra, és térj vissza a cikkhez később!

Az oldalon sütiket használunk a jobb működésért. Az olvasólista a sütik törléséig tárolja a mentett cikkeket.

OK
Olvasólista

Tavaszi dallamok szárnyán

Zenei programok májusra

2019.05.06 — Szerző: Jónás Ágnes

Tavasszal nemcsak a természet, de a zenei szcéna is szebbnél szebb színeit mutatja. A fesztiválszezon és a lemezbemutatók remek apropót szolgáltatnak arra, hogy kimozduljunk végre a négy fal közül. Lássuk, mikből csemegézhetünk Budapesten!

Tavaszi dallamok szárnyán

Akusztikus este Újpest szívében – Bérczesi Robi akusztik

UP // 2019. május 9. 19:00

A kilencvenes évek egyik legikonikusabb zenekarának alapítója és énekese a régi Biorobot és Hiperkarma szerzemények mellett új dalokkal is meglepi közönségét Újpest szívében. Az meg csak hab a tortán, hogy nemrég látott napvilágot Bérczesi Én meg az Ének című életrajzi könyve az Athenaeum Kiadó gondozásában, mely az énekes-zeneszerző sajátságos küzdelmeinek történetét, pokoljárását meséli el, de nem csak a kábítószerekkel démoni csatát vívó művész élettörténete bontakozik ki – korrajzot is kapunk. Remélhetően a koncerten is hallhatunk szórakoztató és meghökkentő anekdotákat.

 

Van új a nap alatt – Blahalouisiana- és Carson Coma-koncert

Kobuci Kert // 2019. május 18. 19:00

Május első igazi kiülős estéjén nem egy, hanem két remek fiatal magyar zenekart is meghallgathatunk a szabad ég alatt. A Blahalouisiana nemcsak a hazai közönségnek, de jó pár külföldi fülnek is ismerősen csenghet, hiszen a nagy fesztiválokon kívül showcase-ek és koncerthelyszínek színpadain is gyakran fordulnak meg. Vendégük a Carson Coma, akiknek nemrég jelent meg első nagylemezük, a Corduroy Club. Nemcsak ők debütálnak rengeteg új dallal a kíváncsi közönségnek, hanem a Blahalouisiana is készül egy eddig még nem hallott újdonsággal.

 

Folk- és világzene lüktetése három helyszínen – Budapest Folk Fest

Fonó Budai Zeneház, Hagyományok Háza, Kobuci Kert // 2019. május 22–25.

Tizedik évébe lépett a folk- és világzene legjelentősebb hazai fesztiválja, a Budapest Folk Fest, ami a város három pontján szolgál a különböző népek zenéjéből táplálkozó zenei ínyencségekkel. A fesztivál elérte, sőt talán túl is teljesítette mindazt, amit létrehozói célul tűztek ki az induláskor. A programstruktúra a műfajok iránti nyitottságot, átjárhatóságot és a közönség bekapcsolódását célozza. Az autentikus népzene mellett külföldi világzenei együttesek, szóló előadóművészek (többek között Goran Bojcevski macedón klarinétművész és zeneszerző kvartettje, az olasz SuRealistas, a spanyol–roma származású Juan De Lerida, a Marko Markovic Jazz Band) és táncház várja az érdeklődőket, ezzel is segítve azt, hogy a látogatók ne csak célzottan érkezzenek egy-egy eseményre, hanem rácsodálkozzanak a számukra új zenékre, s megnyíljanak az új élmények felé.

 

MAO Plays the Music of Edina Szirtes Mókus – Lemezbemutató

Budapest Music Center // 2019. május 26. 19:30

Balkáni, keleti és mindenekelőtt magyar zenei hagyományokat idéző lemezt mutat be a Modern Art Orchestra a szerző, Szirtes Edina Mókus kíséreteként. A világzene kedvelői körében nagy sikernek örvendő hegedűművészt és énekes-előadót a korábbi közös zenei élmények hatására érintette meg a kihívás, hogy erre a formációra komponáljon. Sajátos hangzásvilágú dalait kifejezetten a MAO számára írta. Dudaszóval, tárogatóval és megannyi érdekességgel tarkított zenéjét először hallhatja a közönség.

 

Feltörtek, mint a talajvíz – Follow The Flow koncert és lemezbemutató

Budapest Park // 2019. május 30. 18:00

A hiphop- és rapműfajban utazó Follow The Flow először ad önálló koncertet a Budapest Parkban, sőt, ez az este egyben a srácok tavasszal érkező debütáló lemezének bemutatója is lesz. A 2016-ban alapított négytagú magyar együttes (Fura Csé, Szakács Gergő, Vincze Gergely/BLR és Furák Péter) üstökösként robbant be a magyar zenei szcénába: alig egy év alatt szinte minden csúcsot megdöntöttek, több (tíz)milliós Youtube-megtekintésekkel, teltházas koncertekkel, rádiós slágerlista első helyekkel és olyan szakmai díjakkal büszkélkedhetnek, mint a Petőfi Zenei Díj vagy az MTV Europe Music Awards. A srácok – zenekari nevükhöz hűen – követik azt az áramlatot, amely jobbnál jobb dalok felé úsztatja őket: élő koncertjeiken zenekarral kiegészülve kiválóan hozzák a flow-t.


További cikkek