×

Kortárs irodalom diákszemmel
Kortárs Irodalmi Verseny 2018 – Döntő
Kortárs Online
2018 // 04. 12

A hazai kortárs irodalmat középpontba állító verseny döntőjét rendezi meg a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online április 13-án.

A Kortárs Irodalmi Verseny 2018 záró megmérettetését 2018. április 13-án tartjuk a budapesti Deák 17 Galériában. A két online forduló alapján kiválasztott, hat döntőbe jutó középiskolás csapatra irodalmi és művészeti témájú feladatok várnak, így a zsűri előtt élőben is bizonyíthatják tudásukat és kreativitásukat. Az első három helyezett csapatot értékes nyereményekkel jutalmazzuk. A verseny feladatai eltérnek az irodalmi versenyeken megszokott feladattípusoktól, itt a tárgyi tudáson túl főleg a diákok kreativitására és műveltségére kiváncsi a zsűri. A versenynek fontos részét képezik az irodalomhoz kapcsolódó társművészetek is, mint a színház-, a film- vagy a fotóművészet.

A döntőbe jutott egy budapesti, két erdélyi és három vidéki csapat. A zsűriben középiskolai és egyetemi tanárok és a Kortárs Online főszerkesztője foglal helyet.

A Kortárs Irodalmi Versenyt az alábbi együttműködő partnereink nyereményfelajánlásokkal támogatják, amit ezúton is köszönünk nekik: Hadik Kávéház, Kortárs Kiadó, Ráció Kiadó, Scolar Kiadó

Megosztás:

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs decemberi száma

Bővebben

A lapszám letöltése pdf-ben