Nincs időd elolvasni? Vedd fel az olvasólistádra, és térj vissza a cikkhez később!

Az oldalon sütiket használunk a jobb működésért. Az olvasólista a sütik törléséig tárolja a mentett cikkeket.

OK
Olvasólista

KO VERSes felhívás SZEPTEMBER

„folytasd a mesét!"

2014.09.03 — Szerző: Nagypál István

Első őszi témánk a tanév­kezdést meg­könnyí­tendő: „foly­tasd a mesét!” Olyan verseket várunk, amelyek Ottlik Géza nyomán ott kez­dődnek, ahol más mesék véget érnek. Ugor­junk fejest a fikció erde­jébe!

A Kortárs Online tavaly indította útjára az Ottlik Emléknapokat, rendhagyó módon az író 101. születésnapja alkalmából, mely programsorozat idén is folytatódott. Ottlik Géza talán legismertebb műve, az Iskola a határon is terítékre került a szakmai előadásokban, személyes megemlékezésekben és a középiskolai vetélkedőben is, így a szeptember miért ne szólhatna róla is?

Ottlik egyik novellájában, Az utolsó mesében a történet ott kezdődik el, ahol a mesék abba szoktak maradni: a hétfejű sárkányt már megölte a királyfi, és ezzel elnyerte a királylány kezét, hozzá apjának fele királyságát.

Ennek kapcsán arra gondoltunk, hogy szeptemberben olyan verseket várunk a KO VERSesbe, amelyekben a szerzők egy létező vagy még meg sem írt mese folytatását, befejezését írnák meg.

Szeptemberi mottónk: „folytasd a mesét!”


Egy szerző több művet is küldhet a ko.verses@gmail.com címre. A szeptemberi témára készített munkákat szeptember végéig várjuk, a közleményben kérjük feltüntetni a mottót, azaz: „folyasd a mesét!” A további témákat a www.kortarsonline.hu oldalon tesszük közzé.

Szeretettel látunk a VERSes-ben:
Pataky Adrienn és Nagypál István

KO VERSes rovatvezetők


További cikkek