• Koncertek szeptemberben

    #kinehagyd

    2017.08.21 — Szerző: Varró Annamária

    „Még nyílnak a völgyben a kerti virágok” – a szeptemberről rögtön ez a Petőfi-sor jut eszünkbe: pontosan megragadja az ősz első hónapjának lényegét. Kicsit hűvösebb, kicsit sötétebb, de még napfényes, meleg és színes. Az utolsó nagy szabadtéri koncertek és az első klubkoncertek ideje: már nem nyár, de még nem ősz teljesen. Nézzük, mi vár ránk ebben a hónapban a fővárosban!

  • Ludovico Einaudi

    Müpa, Bartók Béla Hangversenyterem // 2017. szeptember 10. és 12.

    Az olasz zeneszerző pályafutását a klasszikus zenei érában kezdte, idővel azonban ő is, ahogy például a hasonló műfaji kavalkádban alkotó francia Yann Tiersen, a pop, a rock, a világzene, valamint az avantgárd és az ambient elemeit is ötvöző hangzás felé fordult, és sajátos zenei stílust alkotott meg. Meditatív, vissza-visszatérő, fokozatosan kibomló dallamívekből felépített muzsika az övé, több film és sorozat zenéjét jegyzi, igazán ismertté és népszerűvé az Életrevalók című francia film zenéje tette. A hónap koncertjét a hatalmas érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is megrendezik a Müpában, a szeptember 10-i előadás megmaradt jegyeire a szerencsések még lecsaphatnak – már ha vannak még.

    Koncertek szeptemberben

     

    Muriel / ék kettős lemezbemutató

    Akvárium Klub, Kishall // 2017. szeptember 16.

    Hangolódjunk az őszi klubszezon kezdetére két izgalmas zenekar, a Muriel és az ék lemezbemutatójával! A popot, rockot, funkot és némi reggea-t ötvöző négytagú Murielzenekar 2013-ban alakult. 2014-ben jelent meg első, majd 2016-ban második nagylemezük. A most bemutatandó Doggy EP-n a zenekar életében először magyar számokat is rögzített, saját bevallásuk szerint koncepciójuk továbbra is a koncepciótlanság. Izgalmas crossover utazás a Muriel: akik nyitottak a minőségi popra, de nem zárkóznak el a kicsit rázósabb zenei megoldásoktól sem, nem fognak csalódni.

    Az ékzenakar tagjai – Lee Olivér, Balasi Ádám, Oláh Bence és Kecskeméti Csaba – több magyar bandában is megfordultak az elmúlt évek során, mígnem a Quimby felfedezte őket a magyar underground színtérnek és persze a közönségnek. Bemutatkozó, February című lemezük 2015-ben jelent meg. Olykor kicsit dühös, de igazán szerethető és dallamos gitárzene az övék, így bátran megpróbálkozhat vele az is, aki inkább a könnyedebb ritmusokat kedveli – de a koncertet azok is élvezni fogják, akik egy kis zúzásra vágynak.

    Koncertek szeptemberben

     

    Magidom és Dreamland Residents

    A38 tetőterasz // 2017. szeptember 21.

    A Duna, egy pohár bor, szeptember végi balzsamos napnyugta és rögtön két lendületes banda: Magidom és Dreamland Residents,a legújabb zenei generáció tagjai sodró és kreatív muzsikával a város egyik legjobb helyén, a hajó teraszán. Mi más kell a nyár tisztességes elbúcsúztatásához? A Magidom számos évek óta nagyszínpadon játszó banda előzenekara volt már, míg a Dreamland Residents Erdély egyik legnépszerűbb együttese. Az alteros szcéna feltörekvő zenekarai, változatos zenei megoldásokkal, széles hangszerarzenállal, érdekes és erős szövegvilággal – világmegváltó gondolatokkal kelő-fekvő fiataloknak (és idősebbeknek is) kötelező program.

    Koncertek szeptemberben

     

    Brains feat. Hip-hop Allstarz

    Budapest Park // 2017. szeptember 22.

    Az ország legnépszerűbb, az elektronikus zene szinte minden alműfaját megszólaltató és azt némi gitárzúzással vegyítő Brains az idei évben már két teltházas koncertet adott a főváros beépített fesztiválhelyszínén, a Budapest Parkban – és felkészültek a harmadikra. Mivel MC Columbóék zenéje is gazdagon épít a hiphopra, ezért úgy döntöttek, hogy egy egyedülálló szupergrouppal erősítenek nyárzáró koncertjükre: a hiphop színtér nagyjai, egy kis drum and bass alappal megtámogatva a Park Nagyszínpadán. Akik nem ijednek meg némi lökdösődéstől, több mint kétórányi folyamatos ugrálástól és tánctól, azoknak ott a helyük a küzdőtéren. Számítógép előtt görnyedő irodistáknak tökéletes hétvégi feszültséglevezető.

    Koncertek szeptemberben

     

    Arany-est: Kaláka, Nana Vortex, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

    Kobuci Kert // 2017. szeptember 23.

    2017 Arany Jánosról is szól, így a havi zenei kedvcsinálónk végén egy Arany-műveket megszólaltató szuperkoncertet ajánlunk. Világzenei és „versmegzenésítői” all stars, némi slam poetryvel fűszerezve. Hiszen nemcsak a Kaláka játszik majd a város egyik leghangulatosabb koncerthelyszínén és nyári klubjában, hanem Ferenczi György és zenekara, valamint a Szalóki Ágival, Horváth Kristóf ’Színész Bobbal’, Busa Pistával, Ágoston Bélával és még sok más meglepetésvendéggel erősített Nana Vortex is. Arany János amellett, hogy a magyar irodalom meghatározó alakja, maga is zeneszerető, -ismerő s -művelő ember volt, több hangszeren játszott, verseket zenésített meg, és dalokat is komponált. Így a klasszikus versek mellett a koncerten eredeti Arany-dalokat is meghallgathat a zene- és irodalomszerető közönség.

    Koncertek szeptemberben


  • További cikkek