×

„Elvetélt, nyolcszáz oldalas családregény” – interjú Reichert Gáborral

2021.04.13

Gáll István íróról beszélgetünk a „Nem szabadulhatok” – Gáll István Tatabányája című, kötet megjelenése alkalmából. A könyv szerzője, Reichert Gábor az ELTE Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszékének oktatója, az Új Forrás és az Irodalomtörténet folyóiratok szerkesztője.
Tovább

„Az improvizációval olyan szabadságot tudok megélni, mint a klasszikus zenében sosem” – Interjú Harcsa Veronikával

2021.04.12

Harcsa Veronika napjaink legegyedibb stílusú énekese, önálló jelenléte mellett Gyémánt Bálinttal alkotott duója világszerte ismert, de olyan formációknak is oszlopos tagja, mint az Erik Sumo Band vagy a Bin-Jip. Az előadóval a műfaj adta szabadságokról és formációi dinamizmusáról beszélgettünk.
Tovább

„Magam számára börtön” – Kritika a Radnóti Színház Don Carlos-bemutatójáról

2021.04.11

Tükörszoba, üvegfal, folyosó: rejtőzködés a folyamatos reflektorfényben. Belső vívódás, külső konfliktus, bezártság: küzdelem a hatalmi rendszer ellen, amit senki nem képes befolyásolni, bármennyire is szeretné ezt hinni magáról. Megnéztük a Radnóti Színház online Don Carlos-előadását.
Tovább

2021.04.06Tovább

A nők és az irodalom – Interjú Hidas Judittal és Mécs Annával

Nők és az irodalmi élet – ezzel foglalkozott a Szépírók Társasága Női Érdekvédelmi Fóruma (SZÍN) a „Női írók a folyóiratokban – folyóiratok női írók pályáján” című konferenciáján. A szervezők közül Hidas Judit és Mécs Anna mesélt szélsőséges, de gyakori esetekről, felismerésekről és vízióikról.

2021.04.06Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben