×

Az elveszett idő pénz – Gondolatok a filmes-sorozatos nosztalgiatermékekről

2021.10.15

A kasszasiker eléréséhez a marketingben kell igazán jeleskedni, ezért a szakemberek virtuóz módon játszanak a fogyasztóval a kívánt hatás eléréséhez. Napjainkban mintha egy újabb játékszer, a nosztalgia nyerne teret magának, amelyet legutóbb a Jóbarátok: Újra együtt és annak kampánya használt ki.
Tovább

Szerep-trip a Vittulától Velencéig – Kritika HOLI Sírok és nevetek albumáról

2021.10.14

HOLI, vagyis Hegyi Olivér Sírok és nevetek albuma úgy született, hogy valószínűleg senki nem számított rá, mégis végtelenül hálásak lehetünk azért, hogy végre itt van. Talán még sosem volt annyira életszagú és a saját törékenységét felvállaló dolog a magyar rapben, mint ami ezen az anyagon hallható.
Tovább

Virtuális neonfény, cseresznyevirág-szirmok – Kritika a Kate című filmről

2021.10.13

A kritikák szerint John Wick női változata érkezett a Netflix kínálatába – bár hirtelen nehéz eldönteni, hogy dicsérni vagy inkább leértékelni akarták-e ezzel a Kate című akció-krimit. Mindenesetre a neonfényesen csillogó külső mögül kiábrándítóan előtolakszik a sablonos valóság.
Tovább

2021.10.06Tovább

Plázarekviem – Kritika a 007 Nincs idő meghalni című filmről

Loganként tarolhatna, de Halálos iramban 8-ként végzi. A Craig-éra utolsó 007-fejezetében ismét beválik a sajnálatos papírforma, egy újabb Bond-színész kap hálátlan kimenőt, ráadásul a magát búcsúfilmként aposztrofáló darab saját centrális vállalását is csak ímmel-ámmal teljesíti.

2021.10.06Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben