×

A 2010-es évek legjobb magyar dokumentumfilmjei – 2. rész

2020.06.02

Cikksorozatunk 2. részében újabb 5 magyar dokumentumfilmet ajánlunk az elmúlt évtizedből. Rendezőink a traumák feldolgozásának folyamatáról, a generációk közötti párbeszédről, a modern kori rabszolgaságról és a társadalom peremén élőkről is forgattak, izgalmas történeteket tárva a közönség elé.
Tovább

A rozmárcsonttól a tajtékkőig – kritika Ridovics Anna Történelem pipafüstben című könyvéről

2020.06.01

Ritkán gondolunk a dohányzásra olyan tevékenységként, amely saját kultúrtörténeti vonatkozásrendszerrel bír. A Történelem pipafüstben című kiadványban közölt terjedelmes fotó- és ismeretanyag ezért is tartogat meglepetéseket a pipázás és a régmúlt iránt érdeklődők számára egyaránt.
Tovább

Egyedülálló internetes ősbemutatók a Madách Színházban – interjú Szirtes Tamással

2020.05.31

A Madách Színház a világon elsőként az online térben hoz létre élő színházi előadásokat, így teremtve meg a kollektív varázst néző és előadó között. Szirtes Tamás Kossuth-díjas igazgató-rendezővel, a hazai musicalrendezés atyjával beszélgettünk.
Tovább

2020.05.26Tovább

„Nem szabad megvárnom, amíg beáll a csönd” – interjú Horváth Évával, az Örkény Színház súgójával

Ritmusérzék, nyitottság, átlagon felüli beleérző képesség: csak néhány a tulajdonságok közül, amikkel egy jó színházi súgónak rendelkeznie kell. Horváth Éva harminc éve mestere a szakmának. Egyetlen mozdulatból, egy rosszul begombolt jelmezből képes megérezni, hogy mikor jön a színésznél a rettegett…

2020.05.26Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben