×

Egy portré mellékszálai – Kritika Erdélyi Ágnes Arckép szavakból: Összegyűjtött írások című kötetéről

2021.07.28

Egy költői-írói ambíciókkal bíró, szociális kérdések mellett elkötelezett, érzékeny lány portréja, aki autodidakta módon képezte magát, baloldali fiatalokkal barátkozott, és tapasztalataiból „hörpintett valódi világot”. Erdélyi (Glatter) Ágnes Radnóti húga volt, 1944-ben végezték ki Auschwitzban.
Tovább

Te érted a kortárs művészetet? – Interjú Benyovszky-Szűcs Domonkossal

2021.07.27

„A művészet egyre több embert vonz, egyre többen keresnek kritikai hangokat, új típusú megközelítéseket” – vallja Benyovszky-Szűcs Domonkos alkotó, aki nemcsak műveli, hanem oktatja is a képzőművészetet: Értsd a Kortárst! című kurzusa sokakat vezetett már be a művészetek világába.
Tovább

„Az alkotói ambíció nem nyomhatja el a film alanyát” – Interjú Bakony Alexával, a Tobi színei című film rendezőjével

2021.07.26

Bakony Alexa első filmjét, a Tobi színeit a bemutatását követő héten a Thesszaloniki Dokumentumfilm-fesztivál Mermaid-díjával tüntették ki. A doku egyszerre reflektál LMBTQ-kérdésekre, vidék és főváros viszonyára, valamint egy szülő-kamasz kapcsolatra. A rendezővel beszélgettünk.
Tovább

2021.07.16Tovább

Lüktetésből terepmintát – Kritika Bordás Máté Egy völgy elárasztása című kötetéről

Bordás Máté debütkönyve a Napkút Kiadó gondozásában jelent meg 2020-ban, és mint az első kötetek általában, olvasható az idáig vezető út összefoglalásaként, summájaként is. Ezt az olvasatot erősíti a változatos hangneme: eltérő ritmusok és szerkesztési módszerekkel megalkotott képek jellemzik.

2021.07.16Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben