×

Túlélni, bármi áron – Civilek háborús reprezentációja a This War of Mine című videojátékban

2022.07.05

Hogyan enged bepillantást egy videojáték a háború civil tapasztalatába? A This War of Mine szakít a médium domináns háborúábrázolási hagyományaival, és a nyílt hadviselés helyett a korábbi „lövöldözős”, illetve hadijátékokban rejtegetett civil perspektívát helyezi előtérbe.
Tovább

„Olyan a filmes világ, mint egy kis Tesz-Vesz város, ahol mindenki megtalálja a helyét, aki szereti ezt a pályát” – Interjú Lányi Eszterrel a filmes szakemberképzésről

2022.07.04

Lányi Eszterrel, a Nemzeti Filmintézet képzési igazgatójával beszélgettünk a szakemberképzésről, a pályaorientációról, a filmes gyakornokok elhelyezkedési lehetőségeiről és arról, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki megtalálja a számításait ebben a szakmában.
Tovább

Gyorsan felszívódó és gejl, de ez a mi hibánk is – Kritika Völgyi Anna Karamellás kétszersült című kötetéről

2022.07.03

Napjainkban időszerű beszélni a depresszióételekről, és hogy nem csak a mentálisan egészséges fiatalok lesznek szerelmesek – Völgyi Anna regénye is erre tesz kísérletet. A maga módján boldogtalan kapcsolat töredezettségének lejegyzése olyan irodalmi téma, amit fontos újra és újra megírni.
Tovább

2022.06.19Tovább

„Menj Könyvecske, tulajdon agyam fajzotta leányom!” – Fél évszázada jelent meg Weöres Sándor Psychéje

Gyakori érv a modern irodalom olvasása mellett, hogy az áll közel a mai emberhez, és nem várható el, hogy időt áldozzunk letűnt korok letűnt problémáira. Mindennek fényében, számíthat-e ma az olvasókra egy olyan mű, amely bár a 20. században keletkezett, a 19. század elejét idézi meg?

2022.06.19Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben