×

„A zongora hangjait kimaxolni a technológia bevonásával” – interjú Péter Bencével

2021.01.22

Péter Bence zeneszerző-zongoravirtuóz rendszeresen lepi meg népes rajongótáborát újabb és újabb világslágerek feldolgozásával. Idén megjelent The Awesome Piano című albuma után már a következőn dolgozik. Erről, az alkotói folyamatról, olasz konyháról és irigységkezelésről is kérdeztük.
Tovább

Cassie törvénye – kritika az Ígéretes fiatal nő című filmről

2021.01.22

Négy éve a Tűnj el! reflektált horror-thriller gúnyában a Black Lives Matter-mozgalomra. Idén újabb társadalmi mozgalom járatódik csúcsra zsánernyelven: Emerald Fennell első egész estése a #metoo-ra illeszt koronát.
Tovább

Hajnóczy öröksége – interjú Hoványi Mártonnal

2021.01.20

2020 végén rendezték meg immár a VII. Országos Hajnóczy Péter-konferenciát – a kétnapos eseményt ezúttal online tartották. A tanácskozás tapasztalatairól, a Hajnóczy-életmű jelentőségéről, a hagyaték és a recepció jelenlegi helyzetéről a főszervezővel, Hoványi Mártonnal beszélgettünk.
Tovább

2021.01.12Tovább

Szívkonyha – kritika Gurubi Ágnes Szív utca című kötetéről

Gurubi Ágnes debütkötete egy nőkről szóló regény nőknek, ezért lányainak ajánlja. Természetesen szó esik benne férfiakról is, de csak a visszapillantón keresztül. A férfiak ideiglenesen margóra kerülnek – legalábbis addig, amíg be nem engedik őket a szívkonyhába.

2021.01.12Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben