×

Haza a nyelvben – kritika Tompa Andrea Haza című regényéről

2020.09.25

Megérkezik-e egyszer a folyton úton lévő ember? Miközben azt hisszük, hogy az országváltás rendkívül tudatos választás, néha csak úgy kicsúszunk a régiből, bele az újba. De miért hatalmasodik el rajtunk a hazaszerelem és a hazabetegség, azaz a honvágy?
Tovább

Micsoda amplitúdók! – Beszámoló a Friss Húsról

2020.09.25

A tervezettnél fél évvel később, szeptember 10–16. között rendezték meg a budapesti Toldi moziban a 8. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A járvány miatt idén nem volt zsúfoltság, volt viszont lázmérés, kézfertőtlenítés, kötelező maszkviselés, és még a vetítések is időben kezdődtek.
Tovább

Kérdőjeles szerelem – kritika a Poppea megkoronázása című előadásról

2020.09.25

Lehet-e Monteverdi 1642-ben íródott művét aktualizálni? Székely Kriszta már márciusban bebizonyította, hogy igen: a Katona József Színház ekkor mutatta be a prózaoperát, amit a kényszerű leállás miatt eddig csak kevesen láthattak, októbertől azonban újból műsorra tűzték.
Tovább

2020.09.23Tovább

Vera Molnar programozása madeleine keksz módjára – A MODEM „Machine Imaginaire” című tárlatának apropóján

Cézanne-tól a matematikáig, elmétől a gépig, spontántól a tervezettségig szerveződik a magyar származású, Franciaországban élő Vera Molnar életműve. A komputerművészet pionírjének tartott alkotó koncepcióját és gép teremtette művei hátterét fedezzük fel napjainkban, a csúcstechnológia korszakában.

2020.09.23Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben