×

Mindenkinek joga van úgy gyászolni, ahogy akar – kritika a Pieces of a Woman című filmről

2021.01.19

Január 7-én debütált a Netflixen Mundruczó Kornél legújabb műve, a Pieces of a Woman, amely a rendező első angol nyelvű filmje. A szívszorító lélektani drámában Mundruczó olyan világsztárokkal dolgozott, mint Vanessa Kirby, Shia LaBeouf és Ellen Burstyn.
Tovább

Halálbüntetés, plátói szerelem és méhek – Ezek voltak 2020 legjobb filmjei

2021.01.18

A 2020-as évösszegző filmes listákat szokás azzal a felütéssel kezdeni, hogy szűkös esztendőn vagyunk túl. Bár tavaly valóban elmaradt szinte a teljes blockbusterszezon, szerkesztőségünk tagjai azért így is jócskán találtak említésre érdemes alkotásokat, így a mi 2020-as top 10-ünk is összeállt.
Tovább

A kilátástalanság krónikása – kritika Kiss Tibor Noé: Beláthatatlan táj című kötetéről

2021.01.14

A szabadság elvesztéséről, a kitörés lehetetlenségéről szóló tragikus családtörténetében Kiss Tibor Noé pontos képet fest a peremvidékre szorultak mindennapjairól. Szereplői roncsoló időtlenségbe ragadtak, a legmegrázóbb mégis az, ahogyan a szöveg sajátos poétikájával is kihangsúlyozza ezt.
Tovább

2021.01.08Tovább

A kegyes hazugságok súlya – kritika A kő című előadásról

A cseh származású Michal Dočekal rutinos rendező a Pesti Színházban, ő vitte színre a Mikvét, a Mester és Margaritát és a Bűn és bűnhődést. Ahogy ez utóbbi, A kő is női sorsokat mutat be – jelenleg streamelve – a három nagyszerű színésznő: Szilágyi Csenge, Antóci Dorottya és Hegyi Barbara közreműködésével.

2021.01.08Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben