×

Él, nemcsak túlél – Kritika Csákányi Eszter önálló estjéről

2022.05.20

Csákányi Eszter „akkor és ott” jelenlétű alkotó. Fiatalon pályaalkalmassága bizonyítása volt fókuszában, majd pedig a vágy a visszaigazolásra és a hivatásából fakadó közéletiség. A jelennek szóló üzenete, hogy idős művészként is fontos méltón állni a színpadon.
Tovább

Van élet a feltámadás után? – Áprilisi zenei megjelenéseket ajánlunk

2022.05.19

Beszív. Kifúj. Szünetel. Visszatér. Az újrakezdés nem mindig megy zökkenőmentesen, a pillanatban helyt állni pedig talán még nehezebb. Az idő rejtelmét és korunk kihívásait fejtegették áprilisi megjelenéseikben a hazai előadók, akik közül egy sem vette viccre a dolgot.
Tovább

A szerkesztő tulajdonképpen forgalomirányító – Interjú Szegő Jánossal

2022.05.18

A Magvető Kiadó szerkesztőjeként számos könyvben olvasható a neve, kötetbemutatókon, irodalmi esteken lehet vele találkozni szervezőként, moderátorként. Interjúnkban Szegő János a szerkesztői munkának nemcsak a szakmai részéről, de az érzelmi vonatkozásairól is mesél.
Tovább

2022.05.12Tovább

Rém hangosan, de nem túl közel – Kritika az Eufória 2. évadáról

Sam Levinson sorozatának második évada egy megemlékezésen fellépő menetelő zenekarhoz hasonlítható: csodásan megkomponált előadás, ami hatalmas robajjal tör előre, látványa pedig túlzás nélkül lehengerlő. Az ámulatban azonban néha mintha megfeledkeznénk arról, hogy kikről is jöttünk megemlékezni.

2022.05.12Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben