×

Miért éppen Tandori? – Gondolatok egy életműről

2021.12.02

Idén lenne 83 éves, de még legalább 80 év szükséges, hogy felmérjük életműve jelentőségét. Folyamatosan újító irodalmi tevékenysége ma is példaértékű számunkra. Thimár Attila esszéje Tandori Dezső posztumusz kötetének megjelenése kapcsán vet fel kérdéseket és keres válaszokat.
Tovább

Tehetsz valamit! – Növényekkel szól a klímaválságról a MANK kiállítása

2021.12.01

December 4-ig látható Szentendrén a MANK Galériában a magyar és lengyel művészek munkáit felvonultató csoportos tárlat. A Power of Plants / A növények ereje – Organikus tárlat, ahol a természet is alkot című kiállítás célja a cselekvésre ösztönző szemléletváltás a természethez való viszonyunkban.
Tovább

Mégiscsak elmondja – Szilasi László a Tavaszi hadjárat című regényének keletkezéséről

2021.11.30

Szilasi László Tavaszi hadjárat című kötete két, egymással számos ponton összefüggő kisregényt tartalmaz. A kötet egy szerelmi sokszögön keresztül igyekszik képet alkotni a kiegyezés korszakáról, miközben színre viszi az emigráció tapasztalatát, és többek közt a nemzet fogalmát is körbejárja.
Tovább

2021.11.27Tovább

„Rátaláltunk valamire, ami a hallgatókat és minket is felcsigázott” – Interjú az idén 25 éves colorStarral

Kevés nemzetközi formáció mondhatja el magáról, hogy negyed évszázadon keresztül sikeres tudott maradni, az meg külön érdekesség, ha ez egy hazai zenekarra is igaz. Jubileumi koncertjük kapcsán beszélgettünk a colorStar tagjaival a megalakulásról, a változásokról és az időtállóság titkáról.

2021.11.27Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben