×

„Letapogattuk az emberi beszélgetések tájait” – Interjú Fliegauf Bencével

2021.04.19

Ha minden jól megy, júniusban lesz az online premierje Fliegauf Bence új, Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjének, amely fájdalmakat és traumákat jár körül. A 2003-as Rengeteg folytatása az elődhöz hasonlóan hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálomszerű útvesztőjébe kalauzol.
Tovább

Farmernadrágos próza – Interjú Csányi Erzsébettel és Milosevits Péterrel

2021.04.18

Csányi Erzsébet és Milosevits Péter irodalomtörténészek behatóan foglalkoztak azokkal a ma már alig ismert szövegekkel, amelyek történetileg a magyar nyelvű irodalomban is egy sajátos csoportba, a farmernadrágos próza alkotásaihoz sorolhatók. De mire utal ez a kifejezés?
Tovább

Nyom nélkül – A kétezres évek méltatlanul elfeledett magyar filmjei

2021.04.17

Számos olyan magyar film akad, amely szerencsésebb csillagzat alatt jóval hangosabb sikert is arathatott volna, de kikerült a közönség látóteréből, vagy épp reklámra már nem futotta az alkotók büdzséjéből. 7 olyan hazai művet idézünk fel az elmúlt 20 évből, amely túl hamar merült feledésbe.
Tovább

2021.04.13Tovább

„Elvetélt, nyolcszáz oldalas családregény” – interjú Reichert Gáborral

Gáll István íróról beszélgetünk a „Nem szabadulhatok” – Gáll István Tatabányája című, kötet megjelenése alkalmából. A könyv szerzője, Reichert Gábor az ELTE Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszékének oktatója, az Új Forrás és az Irodalomtörténet folyóiratok szerkesztője.

2021.04.13Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben