×

„A szakma és közönség is Fischer Annie-hoz hasonlított” – interjú Gyöngyösi Ivett zongoraművésszel

2020.05.19

Gyöngyösi Ivett azon fiatal zeneművészek egyike, aki zongora mellett nőtt fel, mára pedig világszerte ismert művésszé vált. Magyarországon mégis kevesen ismerik a nevét, épp ezért a zongoraművésszel beszélgettünk eddig elért sikerekről, fontos koncertekről, a kezdetekről és a terveiről is.
Tovább

„Volt, amikor élőben figyeltem meg, hogy néz ki egy halott” – interjú Pohárnok Iván maszkmesterrel

2020.05.18

Filmes szakterületeket bemutató interjúsorozatunkban ezúttal a legismertebb magyar maszkmestert, Pohárnok Ivánt kérdeztük munkájáról, amelybe a különleges jelmezek és kellékek, például műholttestek készítése is beletartozik.
Tovább

Instagram vs. kortárs képzőművészet – Követőkből közönségépítés és műgyűjtés

2020.05.15

A legnagyobb képmegosztó oldal hatása a művészi látásmódra és a befogadásra vitathatatlan – de profitálhatnak-e ebből a művészek, múzeumok, galériák? A virtuális kiállítások, a közösségi platformokon szerveződő kollaborációk és az online értékesítés ebbe az irányba mutatnak.
Tovább

2020.05.10Tovább

A 10 legmeghatározóbb magyar fantasyíró

Fekete I. Alfonz, a 2016-os JAKkendő-díjat kiérdemlő, A mosolygó zsonglőr című novelláskötet írója nemcsak szépíróként, hanem kritikusként is foglalkozik a fantasyvel. Listájára a műfaj 10 legmeghatározóbb hazai képviselőjének könyvei közül válogatott.

2020.05.10Tovább

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben