×

Kortárs-költőverseny 2015

2015 // 12
„Óh, süh! Pém! Piha! / Szotykon vatyorgó, páhás veckelem!” (Kálnoky László: Shakespeare: XIX. Henrik) – címmel a Kortárs szerkesztősége idén is játékos, meghívásos költőversenyt hirdetett. Arra kérte a költőket, hogy 14–32 sor terjedelemben, tetszőleges versformában és hangnemben olyan verset írjanak, amely az „Óh, süh! Pém! Piha! / Szotykon vatyorgó, páhás veckelem!” mellett még két tetszőleges Kálnoky-verssort is tartalmaz.

A versenyre tizenegy nagyszerű pályamű érkezett. A pályázatokat a Kortárs szerkesztősége bírálta el. A magas zsűri idén is úgy ítélte meg, hogy mindegyik pályamű méltó az első díjra.

A díjnyertes pályaművek alkotóinak jutalma egy-egy kiváló palack bor, amely Ambrus Lajos szerkesztő ajándéka, Novotny Tihamér, a Kortárs képszerkesztője pedig Alföldi László, Csengery Béla, Damó István, Erdős János, Kovács Johanna, Krizbai Sándor, Mayer Éva, Miklós Árpád, Ruttkay Sándor, T. Horváth Éva képzőművészeket kérte fel, hogy a verseny résztvevőinek egy-egy, a költeményekre reflektáló műalkotást készítsenek.

A díjakat 2015. december 8-án, 18 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban Thimár Attila főszerkesztő adja át.

Térey János

1970-2019

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs legfrissebb száma

Bővebben