×

Riadalmas újévi esemesek Budapestre

Búcsú Határ Győzőtől, Lázár Ervintől és Nagy Gáspártól

Ferenczes István

2007 // 02
Drága barátaim, akik még éltek! Azonnal intézkedni! Visszamondani minden utazási tervet! Minden Székelyföldre való készülődést! Kiirtani minden szürrealisztikus vágyakozást, álmodozást a mifelénk való eljövetelre! Állítsanak le mindent, ami velünk kapcsolatos! (OK)

2006 februárjában Bella Pista a háromszéki Nagyborosnyóra, illetve csíkzsögödi tanyámra készülődött, ott kellene borozni még egyszer, mondta a Deákban. (OK)

2006 májusában Lázár Ervinnel abban maradtunk, hogy a nyáron, de legkésőbb 2007-ben, egy svájci barátjával a Szent Anna tavat, illetve a Napbaöltözött asszony mellett őrködő két hatalmas királyunkat fogja meglátogatni. (OK)

2006 októberében Nagy Gazsi azt mondta a telefonba, reméli, hogy 2007 tavaszán ott lesz a csíksomlyói búcsún, mert ott történnek a csodák, biztos a gyógyulás. (OK)

December 5-e után korra reggel, amikor összefutottunk a Bajza utca sarkán, azt mondta, hogy ezt a szégyent nem lehet kibírni, bele fogunk pusztulni. (OK)

Parcellát nyítani a 301-es közelében december 5 áldozatainak! (OK)

Drága barátaim! Tegyetek meg mindent, hassatok oda, hogy Ártándnál, Nagylakon, Varsándon stb. szereljék fel s lakatolják le a sorompókat. Vasfüggönyt húzni Magyarország s Erdély közé! Aknamezőket telepíteni! A Korona nevezetű gyorsvonatot, illetve az Ady Expresszt kivonni a forgalomból! Az Európai Unió szabványaival nem kompatibilisnek minősíteni minden benzines, gázolajas járgányt, amely kelet felé indul. Felszámolni az összes szárnyvonalat! A székely körvasutat is ! (OK)

Halállal jegyzi el magát mindenki, aki a Székelyföldre vágyakozik. Hát ne készüljön senki errefelé! Teli vannak itt is a temetők! Életünk gyásztól gyászig tart… Ma kétségbeesetten elkezdett havazni… Aztán elállt, s még feketébb lett minden. (OK)

Csíkszereda, 2007. január 4.

Események

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs márciusi száma

Bővebben

A lapszám letöltése pdf-ben