×

Levélvariációk (2010. szeptember)

Szerkesztőség a szerzőhöz

Jókai Anna

2004 // 03



I.

T. Cím!

Mint köztudomású, szerkesztőségünk a már bevált gyakorlat szerint ismét kiadja fenyőünnepi, periódusos számát 5 oldal teljedelemben. Pályázni lehet verssel, mininovellával, publicisztikai röpirattal vagy akár esszéesszenciával, tematikai megkötöttség nélkül. (A „karácsony” ünnepkörének leleplező, illuziómentes ábrázolása azonban előnyben.)

A pályázat győztese természetszerűleg a legmagasabb összeget ajánló szerzőnk. Tájékoztató jelleggel: minimum 800 ezer forint (puszta nyomdaköltség!) napi euróárfolyamra átszámítva, felső határ a korszerű szabadságeszme értelmében nem megszabott.

Nálunk megjelenni – egyáltalán: megjelenni – minden áldozatot megér. Ha Ön nyer, ezer példányt garantálunk – tetszés szerint elajándékozhatja.

Kéziratot nem őrzünk meg (helyhiány), és nem küldünk vissza (postaköltség), hacsak külön kezelési díjat a T. Cím nem mellékel. (Budapesten 500, vidékre 3000 Ft.)

Reméljük, hogy nagyvonalú kezdeményezésünket támogatja, s pályázóink sorában – mint irodalmi életünk kiválóságát – üdvözölhetjük.

olvashatatlan aláírás

.................................

kiadványszerkesztő

Hungarian Trade Center

4. udvar, alagsor 3.

II.

Mélyen tisztelt Íróművész(nő)!

Örömmel várjuk szereplését tavaszi színes lapkínálatunkban, melyet nagy példányszámban, világító-rózsaszín plüss borítólappal terveztettünk meg, a Tévé 101. csatornáján feltűnt Sárkány Tuby transzvesztita grafikusművésszel. A nagy érdeklődésre való tekintettel arra kérjük, a beküldendő anyagot bocsássa előzetes közönségkontrollra, s mellékelje a listát azon rajongói nevével, akik az Ön ajánlására vállalkoznak. (Szem. ig. szám, lakás, anyja neve feltüntetésével!)

A legtöbb közönségszavazatot elért szerzőink közül sorsolással választjuk ki a szerencsés publikálókat… ezzel is elősegítve a művészek számára elengedhetetlen népszerűséget.*

Szeretnénk hinni, hogy Önt is a boldog kiválasztottak között üdvözölhetjük:

Galamb Elinor

........................

marketingmenedzser és a team

New York-palota,

Porta-lerakat

* honorárium helyett

Ui.: Az első tíz beküldő között formatervezett kulcstartókat, valamint egy értékes szövegszerkesztő-szintetizátort sorsolunk ki!

ÍRJON MOST!

III.

Nagyra becsült ..... Úr (Úrhölgy)!

A Pénzgyártók és Lobbykötők Országos Egyesületének Elnöksége az idén is – mint minden harmadik évben – támogatni kívánja a magyar kultúrát, ezen belül is kiemelten a mindannyiunk számára elsőrendű fontossággal bíró magyar irodalom ügyét. Ezért – egyhangú határozattal – a Vezetőség 50 millió forintot rendelt a jelenleg egyetlen funkcionáló országos folyóirathoz, a célból, hogy a Nemzetfeletti Globalizációs Vásár megnyitójára a hazai mértékadó értelmiség állásfoglalását tükröző esztétikumban fogant műveket bocsáthasson közre. Ehhez kérjük szíves közreműködését, amely meghívásos alapon történik, és méltó díjazást kínál. Az adományozók mindössze 20 reklámoldalra tartanak igényt.

Témakijelölésünk az Önök felelősségteljes, magas színvonalú alkotómunkáját hivatott megkönnyíteni:

a) Az üzleti karrier rögös útja (lírai vers, tárcanovella, egyfelvonásos társadalmi dráma).

b) Brókernek születtem (fiktív regényes életrajz, dokumentáris elemekkel, különös tekintettel a hivatástudatra).

c) Van-e antagonizmus a hirtelen vagyonszerzés és az erkölcsi normák között? (Nincs; tanulmányban, érvekkel bizonyítva.)

d) Önhibából szegénynek lenni (feltáró, oknyomozó riportok).

Határidő: a keltezéstől számított 30 munkanap. Produktumaikat – mint előzsűri – az alábbi postafiókcímre kérjük, taj- és adószámmal.

A továbbítás költségeit a folyóirathoz (oda ideiglenesen delegált titkárunk közreműködésével) mi rendezzük.

Maradunk megkülönböztetett tisztelettel az Ön nagybecsű, hiteles életműve iránt:

O. K. É. K. É. O.

............ ............

É. O. K. K. O. É.

............. .............

O. E. K. E. K. O.

............. .............

hat pecsét

666 Budapest, Pf. 66.

IV.

Helló, helló, te Isten (Istennő)!

Dobjál meg már minket valami szöveggel, szövegecskével, rég hallattál magadról, legutóbb azon a konferencia-szájtépésen. Mit mondjak, príma voltál, mint a sült halak, bámultak rád a sültparasztok (még majd rám sütik a rasszisták, hogy rasszista vagyok!), persze süthetik a sületlenségeiket, csak mert nekünk több a sütnivalónk, hiába, unom már, hogy folyton a saját pecsenyéjüket sütögetik, pedig szarból nem lehet palacsintát sütni… De hát „ki mint süti álmát, úgy alussza ágyát”… (Ha-ha!)

Szóval (illetve betűvel) küldj már valamit, Mester-besser-Gösser, hökkents meg minket egy briliáns kis remekmű-szösszentéssel…

Különben rendes az ősz, jól viselkedik, a falevelek is vörösek, ez még mindig korrektebb, politikailag, mint a barna…

Laza ölelés, van egy kis money a kasszában, a határidő szoros, sürget a Soros!

Bali

Dr. Beladon Boldizsár Pál Raymund

.........................................................

egyetemi docens

főszerkesztő

Ui.: Ne bízd a postára a flopyt, ebben a légkörben minden megeshet, elugrik érte a profunk, mellékállásban kézbesítőnk!

V.

Kedves Barátunk,

hosszú évek után most vagyunk abban a helyzetben, hogy lapunkat újra indíthatjuk a patinás, de nem ósdi, általad is méltányolt szellemiségben. Úgy szólítunk meg, mint olyan írót, aki a kezdetektől fogva támogattál minket írásaiddal, akkor is, amikor tiszteletdíj helyett csak egy-egy őszinte köszönömmel viszonozhattuk gondolataidat.

Csoda történt: a kulturális tárca új vezetése – egy valóban pártatlan és szakértő grémium segítségével – olyan anyagi fedezetet biztosított lapunknak, amelyből ki tudjuk fizetni az adósságainkat, és a maradékból – ha nem is fényesen – képesek leszünk egy évre előre tervezni…

Kérlek, ne utasíts el bennünket; hiszen nemcsak Te voltál hűséges, de mi is hűségesek voltunk hozzád.

Szeretettel köszöntünk, jelzésed várjuk:

a régi szerkesztőbizottság

(A megbízott felelős szerkesztő

még habozik; gyanakvó)

Címünk, mint volt:

Remény lakótelep,

7. tömb.

A Magyar Posta közleménye

vissza a feladónak:

A címzett

nem kereste

nem fogadta el

cím elégtelen

Címzett ismeretlen helyre költözött

meghalt

Események

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs áprilisi száma

Bővebben

Az előző lapszám letöltése pdf-ben