×

KO VERSes
Nagypál István
2014 // 05. 27A Kortárs Online kulturális portálról mostanáig hiányzott az élő szépirodalom: a szerkesztőség 2014 júniusától VERSes címmel szépirodalmi rovatot indít. Célunk, hogy számunkra és a szerzők számára is kihívást biztosító felületet hozzunk létre, ami egyúttal egy minden értelemben nyitott és játékos fórum is, amely a versek tartalmára és formájára, a bennük rejlő újdonságokra, mintsem az aktuális trendekre, nevekre fekteti a hangsúlyt.

Az új, kiemelt rovatban hetente egy vers kap majd helyet a főoldalon, ajánlóval egybekötve, amit a Kortárs Online közösségi profilján is megosztunk. A rovatban megjelent versek visszakereshetőek, hozzáférhetőek lesznek. Az itt megjelenő szerzők terveink szerint további bemutatkozásra is lehetőséget kapnak majd, akár interjú, akár felolvasóest vagy később külön kiadvány formájában.

A verseket hónapról hónapra új témában várjuk, ami az inspiráció mellett némiképp megköti az alkotókat, de minden alkalommal olyan hívószót próbálunk keresni, amely minden korosztályt szövegalkotásra ösztönözhet; kötettel még nem vagy már rendelkezők még nem publikált munkáira egyaránt számítunk.

Az első nyári hónapban olyan alkotásokat várunk, amelyekben nemcsak az ihlet, de a madarak is szárnyra kapnak. Louis Leplée számára Piaf daloló kisveréb, Petőfi számára a sas az alföldi rónaság madara, Ady a héják násztáncának látta a kínzó szerelmet, Hitchcocknál pedig egy sirály támadásával kezdődött a rémület. Míg Aranynál a Vörös Rébék varja károg – Poe nyomán, Sylvia Plath ázott varja egy faágon kuporog. Arra buzdítjuk a KO VERSes leendő szerzőit, hogy váljon most az ő múzsájukká is egy olyan madár, amelyre évekkel később is emlékezhetünk.Júniusi témánk: „madarak”

Egy szerző több művet is küldhet a ko.verses@gmail.com címre. Az első megadott témára készített munkákat június 25-ig várjuk, a közleményben kérjük feltüntetni a „madarak” szót.

A további témákat a www.kortarsonline.hu oldalon tesszük közzé minden hónap közepéig; ezúton is köszönjük, ha segítséget kapunk a KO VERSes most induló rovatának népszerűsítéséhez.

Szeretettel látunk a VERSes-ben:
Pataky Adrienn és Nagypál István
KO VERSes rovatvezetők

Megosztás:

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs júniusi száma

Bővebben

A júniusi lapszám letöltése pdf-ben