Film

Jelenetek két házasságból

Hajdu Szabolcs: Ernelláék Farkaséknál
Benke Attila
2016. szeptember 29. csütörtök

Bár Hajdu Szabolcs a két évvel ezelőtti Délibáb után azt nyilatkozta, elege van, szeren­csénkre újult erővel tért vissza egy kiemel­kedően erős, doku­mentarista, önreflexív családi drámával. Az Ernelláék Farka­séknál a rendező eddigi legjobb filmje.

Film

Ponyvaregény a határon

Gigor Attila: Kút
Benke Attila
2016. szeptember 23. péntek

A nyomozó című remek szerzői műfajfilm színvonalát ugyan nem éri el Gigor Attila hosszú kihagyás után készült legújabb munkája, a Kút, de így is egész pofás thriller-dráma.

Film

A csoda elmarad

Clint Eastwood: Sully – Csoda a Hudson folyón
Csiger Ádám
2016. szeptember 12. hétfő

Tom Hanks és Clint Eastwood nagy fába vágták a fejszéjüket: új filmjük igaz történeten alapuló biopic egy újdonsült amerikai hősről.

Film

Zseniális nyivákolás

Stephen Frears: Florence – A tökéletlen hang
Szövényi-Lux Balázs
2016. szeptember 9. péntek

Minden idők legrosszabb énekes­nőjének magán­számai garan­táltan jókedvre derí­tenek, Meryl Streep pedig ismét zseniá­lisan játszik. Ennél nagyobb mosollyal aligha kezdőd­hetne az ősz – a töké­letlen hangú Florence meg­érkezett a mozikba.

Film

Lassú tűzön pirult remény

Naomi Kawase: A remény receptje
Rédai Gergely
2016. szeptember 2. péntek

Naomi Kawase cannes-i közönségdíjas alkotásában a szűkös térben mozgó kamera és egy idős hölgy lelki tágasságának kontrasztja vezeti a cselekményt, amely kicsit lassú, de a film így is jó szájízzel fogyasztható.

Film

A szerelem nyomorba dönt

MaNDA DVD, Kalmár László: Halálos tavasz
Benke Attila
2016. augusztus 30. kedd

A MaNDA ezúttal egy örök­zöld klasszi­kust újí­tott fel, a vég­zetes szere­lem és a máso­dik világ­égés miatti szoron­gás tézis­filmjét, a Halálos tavaszt. A film fősze­repé­ben az iko­nikus femme fatale-t, Karády Kata­lint lát­hatjuk.