×

Kortárs-költőverseny 2016

2016 // 12

 

„S én csak állok a nagy út fordulóján, / minthogyha várnék valami csudát” (Jékely Zoltán: Lézengés vasárnap délután ) – címmel a Kortárs szerkesztősége idén is játékos, meghívásos költőversenyt hirdetett. Arra kérte a költőket, hogy 14–32 sor terjedelemben, tetszőleges versformában és hangnemben olyan verset írjanak, amely az „s én csak állok a nagy út fordulóján, / minthogyha várnék valami csudát” mellett még két tetszőleges Jékely-verssort is tartalmaz.

A versenyre kilenc nagyszerű pályamű érkezett. A pályázatokat a Kortárs szerkesztősége bírálta el. A magas zsűri idén is úgy ítélte meg, hogy mindegyik pályamű méltó az első díjra.

A díjnyertes pályaművek alkotóinak jutalma egy-egy kiváló palack bor, amely Ambrus Lajos szerkesztő ajándéka, Novotny Tihamér, a Kortárs képszerkesztője pedig Drozsnyik István, Eőry Emil, Jarmeczky István, Kelemen Kata, Krizbai Gergely, Olasz Attila, Pataki Ferenc, Turcsányi Antal, Varga Patricia Minerva képzőművészeket kérte fel, hogy a verseny résztvevőinek egy-egy, a költeményekre reflektáló műalkotást készítsenek.

A díjakat 2016. december 6-án, 19 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban Thimár Attila főszerkesztő adja át.

Események

Előfizetés

Tarts lépést a kortárs kultúrával!
A Kortárs folyóiratra a képre kattintva lehet előfizetni.

Ajánló

Megjelent a Kortárs áprilisi száma

Bővebben

Az előző lapszám letöltése pdf-ben